top of page

Veelgestelde vragen

 • Wat is reiki?
  Reiki betekend letterlijk "universele levensenergie" in het Japans. Het is dan ook de bedoeling om deze levensenergie door jouw lichaam te laten stromen en eventuele blokkades op te heffen. Jouw lichaam en ziel beslissen zelf waarvoor ze deze levensenergie inzetten. Het toepassen van reiki kan ervoor zorgen dat er processen in gang gezet worden op alle niveaus van je persoon. Reiki doet wat reiki moet doen. De reiki wordt doorgegeven door middel van handoplegging.
 • Wat is voetreflexologie?
  Het menselijk lichaam wordt in reflexzones weerspiegeld op de handen en de voeten. Door ons lichaam lopen namelijk energiebanen die eindigen in onze handen en voeten. Daardoor zijn er op onze handen en voeten voor elk lichaamsdeel bepaalde drukpunten terug te vinden. ​ Een reflexologiebehandeling is dus een drukpuntmassage op de handen of voeten waarbij ontspanning en therapeutische behandeling gecombineerd wordt. ​​ ​ Zijn er fysieke klachten op bepaalde delen van het lichaam? Dan kunnen deze verlicht of opgeheven worden door het bewerken van de nodige zones op de handen of voeten.
 • Hoe lang duurt een reiki behandeling?
  Een standaard reiki behandeling duurt 45 tot 60 minuten. Aan elke behandeling gaat een kort gesprek vooraf en er volgt steeds een nabespreking. Deze gespreksduur is variabel en is dus niet in bovenstaande tijdsduur inbegrepen. ​ Heb je niet veel tijd of wil je net lekker lang genieten? We bieden ook een korte (30min) en lange behandeling (90min) aan.
 • Hoe bereid ik me voor op een reiki behandeling?
  Voor een reiki behandeling hoef je je niet uit te kleden. Het is wel aangeraden om voor je eigen comfort gemakkelijke, losse kledij te dragen. Verder moet je helemaal niks doen.
 • Hoe bereid ik me voor op een reflexologie behandeling?
  Draag bij voorkeur een losse broek die je tot aan de knie kan opschuiven en reinig je voeten en onderbenen. Kom je rechtstreeks van je werk of een andere afspraak? Geen nood! In de praktijk is steeds de mogelijkheid om je voeten te wassen.
 • Wat zijn de voordelen van voetreflexologie?
  Voetreflexologie is voornamelijk gericht op het stimuleren van het zelfhelend vermogen van de mens. Het versterkt de bloedcirculatie. Zo kunnen zuurstof en voedingsstoffen de weefsels vlot bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Het versterkt het immuunsysteem. Voetreflexologie brengt ons lichaam in balans. Het activeert wat niet actief genoeg is en kalmeert wat overactief is. En niet te vergeten! Voetreflexologie brengt lichamelijke en geestelijke ontspanning.
 • Moet ik iets doen na een reiki of reflexologie behandeling?
  Na de behandeling krijg je steeds een glaasje water. Het is ook aangeraden om gedurende de rest van de dag voldoende water te drinken. Er komen namelijk veel afvalstoffen vrij tijdens een reflexologie behandeling. Deze worden voornamelijk afgevoerd via de urinewegen.
 • Hoe lang duurt een voetreflexologie behandeling?
  Een voetreflexologie behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Aan elke behandeling gaat een kort gesprek vooraf en er volgt steeds een nabespreking. Deze gespreksduur is variabel en is dus niet in bovenstaande tijdsduur inbegrepen.

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen terug.

Vind je niet wat je zoekt of wil je graag meer informatie?

Aarzel dan niet om me te contacteren!

bottom of page